UPDATE: Deventer – Passanten meldden zaterdagavond 16 november rond 22.30 uur een woningbrand aan de Boxbergerweg, waarbij mogelijk sprake is van brandstichting.

Een rookmelder trok de aandacht van passanten, die de brandweer alarmeerden. Gezien de omstandigheden rond de brand wordt brandstichting niet uitgesloten. De forensische opsporing zal een nader onderzoek instellen.GetuigenoproepMensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze brand – en nog niet door de politie gehoord zijn – wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844.

17-11-2013 Deventer – Zaterdagavond omstreeks half elf kreeg de brandweer een melding van een woningbrand op de Boxbergerweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam moest er eerst een rolluik voor de deur geforceerd worden om binnen te komen. Binnen in de woning stond veel rook. De rookmelders in de woning gingen hierdoor af.

Tijdens de verkenning is er op de tweede verdieping door de brandweer een raam en rolluik geforceerd. Met de overdruk ventilator is de rook uit de woning geblazen. De brand was snel onder controle.

Na de oorzaak van de brand wordt vandaag nader onderzoek gedaan.

Fotograaf: T. Roebbers