Deventer- Vanaf 1 september kunnen ouders met hele jonge kinderen weer deelnemen aan BoekStart-activiteiten. De hondjes Woezel en Pip staan centraal tijdens het BoekStartCafé van 7 september. In diverse wijken in Deventer wordt er tijdens de BoekStart-inloopochtenden voorgelezen.

Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders.

BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nou het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes? Tijdens het BoekStartCafé in de Bibliotheek Centrum en de BoekStartinloopochtenden in diverse wijken worden ouders met kinderen tot 4 jaar ontvangen door enthousiaste voorleesvrijwilligers.

Vanwege de Week van de Alfabetisering staat het BoekStartCafé van 7 september in het teken van Woezel & Pip, de leukste hondjes van de wereld. Er wordt voorgelezen uit Woezel & Pip met muzikale ondersteuning van Hanneke Evink. Het doel hiervan is extra aandacht voor taalstimulering. Goede taalstimulering helpt de woordenschat van kinderen vergroten, hun taalvaardigheden verbeteren en het is nog hartstikke leuk ook!

Speciale gast Bernadette Tersteeg van de GGD beantwoordt vragen van ouders op het gebied van opgroeien en opvoeden. Het BoekStartCafé vindt maandelijks plaats op de eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur.

De BoekStart-inloopochtenden vinden wekelijks plaats in:

* ’t Hovenhuus vanaf donderdag 1 september van 10.00 – 11.00 uur.

* de Bibliotheek Keizerslanden vanaf vrijdag 2 september van 10.00 – 11.00 uur

* de Bibliotheek Colmschate vanaf woensdag 7 september van 10.00 – 11.00 uur

* de Bibliotheek Okkenbroek vanaf woensdag 7 september van 10.00 – 11.00 uur

Tussen 10.00 en 11.00 uur zijn ouders met kinderen tot 4 jaar van harte welkom.

Het BoekStartCafé en de -inloopochtenden zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen!

Tevens is De Bibliotheek Deventer op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jutta Beusink, e-mail jbeusink@obdeventer.nl

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES