Deventer – De 39-jarige Deventer onderneemster Fatma Seker ziet haar droom op het Winkelcentrum Keizerslanden binnenkort uitkomen! Aangemoedigd door haar man en kinderen jaagt zij deze wens achterna; een eigen horecazaak. Sinds 2015 is Fatma onderneemster op diverse gebieden. Zo is zij bekend van Seker Zoetwaren waar zij heerlijk Turks fruit en andere zoetigheden verkoopt in Fooddock. De special hier is de lokumburger, die bestaat uit Turks fruit tussen twee wafels en topping naar keuze. Ook de Frozen yoghurt kennen veel mensen als favoriet. De naam van dit bedrijf is inmiddels “YOF” net als de nieuwe horecazaak op het Winkelcentrum Keizerslanden. De naam Yof staat voor Yoghurt en Fruit en is bedacht door haar zoontje. Hij heeft wat moeite met het uitspreken van tekst op zijn knuffel beer. Hier staat de tekst “love” op en hij maakt daarvan Yof. Zo is de nieuwe naam geboren.

Bij Fatma stroomt het gastvrouwschap door de aderen. “Ik wil er voor zorgen dat mensen zich thuis voelen bij ons en bij thuiskomst denken; “daar wil ik graag nog eens naar toe”. Daar laat zij dan ook niks aan gelegen. Een zeer fraaie en huislijke omgeving is er ontstaan door het samenstellen van gezellige hoekjes en lekkere stoelen. Een echte eye catcher is de grote schommeltafel midden in de zaak. Hieraan kun je met een gezelschap van meerdere personen schommelen terwijl je eet, drinkt of zaken bespreekt. Achterin de zaak staan twee lange tafels waar je met ongeveer 18 personen samen aan kunt zitten.

Zelfs aan de kleine gasten wordt gedacht! Zo is er een prachtige speelhoek en mini bioscoop gerealiseerd. Daarnaast is er een afgezonderde ruimte aanwezig waar bijvoorbeeld gekolfd kan worden of gebeden!

Wat staat er op het menu?
Simpele en niet te ingewikkelde lekkernijen. Lekkere broodjes, salades, pancakes, wafels en nog veel meer! Er wordt ook gedacht aan vis gerechten zoals zalm en vegetarische gerechten. Ook kun je uitgebreid Turks of Nederlands ontbijten. Er wordt zelfs ijs verkocht van Gio’s!

Een Turkse specialiteit is gözleme. Dit is een hartig, traditioneel Turks gebak/gerecht, gemaakt van met de hand gerold deeg dat lichtjes is ingesmeerd met boter en eieren, gevuld met bijvoorbeeld gehakt, spinazie of fetakaas. Zelf kun je op een aanwezig notitieblok aangeven welke toppings je wilt. Ook is het mogelijk om een chocolade fondue te reserveren met vrienden of vriendinnen. Yof maakt waar mogelijk gebruik van lokale producten, zoals Ten Have koffie en Deventer koek!

Yof is nog niet geopend, maar er zijn al drie reserveringen binnengekomen welke bijvoorbeeld komen voor een high-tea of het vieren van een baby-shower. Aanstaande zondag zal Yof gaan proefdraaien. Tijdens deze dag gaat het zeven personen tellende team proef draaien voor eigen familie en vrienden. Na deze proefdag zal Yof, na mogelijk enkele aanpassingen, openen voor het publiek. Later zal er een groot openingsfeest georganiseerd worden.

De openingstijden van Yof zullen in het begin zijn van maandag tot en met zondag van 10:00 uur t/m 20:00 uur. De openingstijden zullen later geëvalueerd worden.