Deventer- Het Netwerk Palliatieve Zorg Salland organiseert op zaterdag 9 november tussen 13.00 en 17.00 uur een middag met als thema ‘Troost’ in de Bibliotheek Centrum. De middag, die gratis toegankelijk is, bestaat uit een afwisselend programma met activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Er is een informatiemarkt met diverse Deventer partijen, een mensenbieb met “levende boeken”  die geleend kunnen worden voor een gesprek en een ‘Levensjas’, die door de bibliotheek loopt en waarmee verhalen en herinneringen gedeeld kunnen worden. Ook kunnen kinderen op het Marktplein van de bibliotheek aan de slag met het maken van troostzakdoeken.

Kindercoach Caroline Muller verzorgt vanaf 13.30 uur een lezing voor ouders over verlies en troost in de opvoeding. Ook in relatie tot de levensfase van de kinderen; wat kinderen wel en niet begrijpen. In de Tuinkamer van de Bibliotheek is Troostdichter Boudewijn Betzema tussen 15.00 uur en 16.00 uur aanwezig. Hij vertelt en draagt gedichten voor.

Het is een laagdrempelig programma. “Troost is ook geen zwaar onderwerp,” aldus Wilco Leukenhaus van uitvaartonderneming Monuta Wilco Leukenhaus. “Het is van alledag. Van een knuffel voor je kind als bijvoorbeeld de hamster is doodgegaan tot een arm om je heen en een luisterend oor als het leven even te zwaar wordt.”

Het Netwerk Palliatieve Zorg Salland werkt in dit programma samen met diverse Deventer partijen waaronder uitvaartonderneming Monuta Wilco Leukenhaus, Carinova Mantelzorgondersteuning, Humanitas hulp bij verlies en rouw, vrijwilligers van het Netwerk Palliatieve Zorg en de Bibliotheek Deventer.

Het complete programma van de Dag van de Troost vind je op www.bibliotheekdeventer.nl/troost.