DEVENTER– Op vrijdagavond 18 januari werd in een bomvolle Deventer Schouwburg fotograaf Peter Vos winnaar van de verkiezing van de Deventer Sportfoto 2012. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Deventer Sportverkiezing.

Sinds enige jaren wordt er in Deventer een sportfoto van het jaar gekozen. Belangrijke eis is dat de beleving van de sporter centraal moet staan. Uiteraard moest de foto gemaakt zijn in Deventer en in het jaar 2012. Uit alle ingezonden sportfoto’s heeft de organisatie de vijf beste gekozen. Bijna twee weken lang konden mensen via Facebook op hun favoriete foto stemmen. Ook was het mogelijk om te stemmen in sportwinkel Telstar Megastore.

Er is massaal gestemd op de genomineerde foto’s. Na het tellen bleek dat de rugby foto van Peter Vos veruit de meeste stemmen had gekregen van het publiek.

De Deventer Sportfoto 2012 wordt afgedrukt op een formaat van 3 bij 6 meter en deze komt te hangen aan de buitenkant van sportcentrum De Scheg.

20120324-IMG_7494-full

De winnende foto is gemaakt op 24 maart 2012 tijdens het NK Rugby Mini’s. Georganiseerd door en gehouden op het terrein van Deventer rugbyclub The Pickwick Players. De beste rugbyclubs uit het hele land kwamen naar Deventer om tegen elkaar te strijden voor de eerste plaats. Op de foto is die strijd duidelijk zichtbaar in de halve finale tussen De Haagse Rugby Club (HRC) en Diok Leiden.

Geboren en getogen Deventenaar Peter Vos is trots op zijn behaalde prijs. Hij ziet de prijs als een erkenning voor zijn werk als amateur-fotograaf. Al vele jaren is Peter actief om met name grote en belangrijke evenementen in zijn stad vast te leggen. Dit is niet geheel ongemerkt aan het publiek voorbij gegaan, want in 2010 won Peter Vos een landelijke prijs bij de verkiezing tot beste nieuwsfoto bij nufoto.nl Dit was met een sfeervolle foto gemaakt tijdens Deventer op Stelten.