Deventer- Zaterdag 7 februari 2015 werd in de bibliotheek Deventer de 22e voorleeswedstrijd van Deventer gehouden. Er waren twee rondes met beide 13  voorlezers. Er kon per ronde maar één de beste zijn… En dat waren dit jaar Emma Hutten en Stian Reijke!

Emma Hutten zit op de Wilkeshuisschool en las voor uit Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Emma maakte goed contact met het publiek en het publiek hing aan haar lippen. Ze las vastberaden voor en ze durfde pauzes te laten vallen. De jury vond Emma een voorlezer door wie je graag wordt voorgelezen.

Stian Reijke zit op De L ‘Ambiente en las voor uit Torak en wolf van  Michelle Paver. Stian wist het publiek te boeien door goed voor te lezen maar ook door goed contact te maken met het publiek. Verder was het fragment dat Stian voorlas zeer goed gekozen. Het fragment bevatte veel poëtische taal.

Emma en Stian gaan op 3 maart a.s. Deventer vertegenwoordigen bij de regionale finale van de voorleeswedstrijd in het Holstohus in Olst. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de Overijsselse finale; de winnaar dáárvan naar de landelijke finale op 27 mei in Utrecht.