Deventer- Deze voorstelling gaat over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

Je kunt leuk winnen, vrolijk winnen, gezellig winnen, maar je kunt ook vervelend winnen.
Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Hardrennertje, Sprinterdesprint, Vlugge Wilma, het is allemaal goed, als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen.
Tijger, Eekhoorn, Haas en Nijlpaard hebben zich verstopt, ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk. Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra, niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil. Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.

Harro van Lien is een graag geziene theatermaker in de Bibliotheek Deventer. Sinds enkele jaren vindt hij inspiratie in het vertellen van verhalen. Kernwoorden voor zijn werk zijn vertedering, humor, betrokkenheid en energie.

De vertelvoorstelling ‘De snelste zebra van de wereld’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Youp van t Hek.

Kaartverkoop à € 2,50 via de website www.obdeventer.nl of op de dag zelf bij Koek en boek.

Praktische gegevens:

Datum: 7 februari

Tijd: 14 uur

Locatie: Bibliotheek Centrum

Bibliotheek_418_021_vestiging_kort