Deventer- In de gemeente Deventer zal komende jaarwisseling een nieuw initiatief georganiseerd worden in samenwerking
met de organisatie achter het Deventer Stadsfestival. Er wordt een grootschalig oud & nieuw feest georganiseerd in een tijdelijke
evenementenhal op het Gasfabriek-terrein. De locatie kan 2.500 bezoekers ontvangen, en voorziet daarmee in een groeiende behoefte onder het  uitgaanspubliek.

De nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 zijn verschillende artiesten  geboekt, waaronder Vunzige Deuntjes, Giocatori, Relativ en Equalz. Ook is er  medewerking van lokale DJ’s als Vieze Vedi en Rhandy Bishop. De afgelopen  jaren werden er diverse evenementen georganiseerd die steevast uitverkochten  maar om ’groots’ uit te pakken was niet eerder mogelijk. ‘’Als  evenementenorganisatie hebben wij al lang de behoefte een grootschalig  evenement te organiseren tijdens de jaarwisseling. Dit jaar pakken we uit met een groot podium, special effects en een lichtshow. Om de beleving compleet te maken wordt er een grote transparante boogtent geplaatst’’ aldus organisatoren  Dennis Brugman en Maurice Endeman.

Doordat er op één centrale plek een grootschalig evenement wordt georganiseerd wordt de nieuwjaarsnacht beter beheersbaar voor hulpdiensten. De organisatie heeft een uitgebreid veiligheidsplan opgesteld en maakt gebruik  van een professionele partner voor beveiliging, verkeersregelaars en EHBO. Ook  is er een geluidsonderzoek uitgevoerd en is bewust gekozen voor een locatie met
weinig directe omwonenden.

Kaarten voor oud & nieuw zijn verkrijgbaar voor €35,- via de website www.nyedeventer.nl. Op dit moment zijn er nog minder dan de helft van de  tickets beschikbaar. Er is geen deurverkoop, tickets moeten dus vooraf gekocht worden.