Deventer – De gemeente heeft van de Rabobank een stuk grond gekocht op de hoek Holterweg en Oostriklaan. Door de aankoop is er meer ruimte voor de aanleg van de tunnel onder het spoor in de Oostriklaan. Hierdoor wordt de eerder gedachte toename van de verkeersdruk op de Stationsweg voorkomen.

Wethouder Frits Rorink: “Ik ben blij dat de Rabobank zich zo coöperatief heeft opgesteld en de grond aan ons heeft verkocht. Dit geeft ons ruimte om de nadelige gevolgen van de aanleg van de spoortunnel voor met name de Stationsweg en het Karveel te beperken. We gaan de komende weken met de bewoners en bedrijven in het gebied in gesprek over de plannen.”

Spoortunnel

De nieuwe spoortunnel komt in de Oostriklaan bij station Colmschate. Op dit moment ligt er een gelijkvloerse spoorwegovergang. ProRail en de gemeente werken op dit moment aan de plannen voor de nieuwe tunnel. Een tunnel is veiliger voor het verkeer en beter voor de treinen. Daarnaast zorgt de tunnel ook voor minder opstoppingen tussen de spoorwegovergang en de Holterweg. De voorbereidende werkzaamheden starten naar verwachting in 2016.