Deventer- Mensen met een scootmobiel kunnen op dinsdag 19 mei deelnemen aan een speciale oefendag in Deventer. Ze oefenen zowel theorie als praktijk van het rijden met de scootmobiel. De oefendag helpt de verkeersveiligheid van de scootmobielbestuurders te vergroten.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks verkeer. Maar de bestuurders zijn kwetsbaar: jaarlijks belanden 1000 van hen op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Om de veiligheid te vergroten, zijn er in Deventer jaarlijks enkele scootmobiel-oefendagen.

De oefendagen zijn bestemd voor alle bezitters van een scootmobiel, dus niet alleen voor beginners.

Oefendagen

De oefendagen zijn een initiatief van Veilig Verkeer Nederland afdeling Deventer, Stichting Fooruit, de Deventer Stokvisrijders en de gemeente Deventer. De verkeerskennis van de deelnemers wordt opgefrist en er is aandacht voor het besturen van de scootmobiel. Het praktijkgedeelte vindt op 19 mei plaats op de speciaal aangelegde oefenbaan in het Godebaldplantsoen, tegenover Humanitas. Het theoretische gedeelte is in het pand van Humanitas. De 2e oefendag vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 september in P.W. Jansen.

Kosten

De gemeente Deventer betaalt de kosten van de oefendag, de deelnemer betaalt wel 3 euro inschrijfkosten. Inschrijven kan bij de stichting Fooruit, via telefoonnummer (0570)
64 17 95 of e-mail welkom@fooruit.nl. Meer informatie over de oefendagen is te vinden op www.deventer.nl/scootmobieloefenbaan of onder activiteiten op www.fooruit.nl .