Deventer- Begin Februari start de aannemer met het dempen van de gracht voor de Leeuwenbrug. Eind april is de gracht dicht en is hier ruimte voor 1.200 fietsen, 75 fietskluizen en 32 OV-fietsen. Aansluitend komt de tijdelijke toegangsweg naar de Leeuwenbruggarage hier te liggen. Zo krijgt de aannemer plek om de ondergrondse fietsenstalling uit te breiden.

De fietsenrekken langs de gracht worden vanaf deze week verplaatst. Vanaf begin februari staan deze op het stationsplein. Zodra het dempen van de gracht klaar is, gaan de rekken daar weer weg. De fietsenstalling op de plek van de gracht is beschikbaar totdat de ondergrondse fietsenstalling klaar is, naar verwachting in het voorjaar van 2016.

Ondergrondse fietsenstalling

De vernieuwde stalling wordt groter, met betere in- en uitgangen waardoor fietsers gemakkelijker de stalling bereiken en snel in het stationsgebouw zijn. De ondergrondse oplossing past in de ambitie om genoeg goede fietsenstallingen te hebben, en ruimte te houden op het stationsplein. Hierdoor wordt het plein een prettige plek om te verblijven en daarmee een mooie entree van de stad.

image-1847970Foto: Gemeente Deventer