Deventer – GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli 2021 op de vaccinatielocaties in Deventer en Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’.

“We krijgen positieve reacties op de vrije inloop in Dalfsen en Zwolle. Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het vanaf morgen ook aanbieden in Deventer en Hardenberg. Let wel op: het is voor mensen die nog GEEN vaccinatie hebben gehad”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie.

Hoe werkt het?

Tijdens openingstijden kunt u gewoon binnenlopen voor uw vaccinatie. Voorwaarde is dat u nog niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u kiezen voor vaccinatie met Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken).

Service

Van Gastel: “Het is mooi dat we deze service kunnen bieden. Zo kunnen mensen zich laagdrempelig laten vaccineren en zichzelf, en hun omgeving, beschermen tegen bijvoorbeeld de Delta-variant van het coronavirus. Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door.”

Registratie op locatie

De gezondheidsverklaring vindt u bij de uitnodigingsbrief die u van het RIVM hebt gekregen, en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor uw registratie, zodat u goed in het systeem komt te staan. U hebt van Janssen maar 1 prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer 2. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de 2e prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt.”

Houd rekening met wachttijd

“we weten niet hoeveel mensen er in Deventer en Hardenberg zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net.”

Vaccinatielocaties en openingstijden (dagelijks)Hardenberg (Evenementenhal): 08.00 tot 18.30 uurDeventer (Runshopping Centre De Snipperling): 08.00 tot 18.30 uurDalfsen (De Trefkoele+): 09.00 tot 15.30 uurZwolle (IJsselhallen): 08.00 tot 18.30 uur

Let op: kiest u voor een mRNA-vaccinatie in Dalfsen? Dan krijg u uw 2e vaccinatie op een andere locatie. Bijvoorbeeld in Deventer, Hardenberg of Zwolle. Reden is dat de locatie in Dalfsen na 8 augustus 2021 is gesloten.