Van 28 april tot 1 mei besteedt het Deventer Ziekenhuis aandacht aan de Week van de Orthopedie met o.a. inloopspreekuren en een bijeenkomst voor jongeren met scoliose.

In de laatste week van april staan er diverse informatiestands in de hal van het ziekenhuis, meestal passend bij het thema van die dag. Zo krijgt u dinsdagmiddag alle informatie over een knie- of heupvervanging. Twee orthopeden houden een inloopspreekuur, en er zijn verschillende protheses en revalidatiemiddelen te zien. Een fysiotherapeut vertelt over de voorbereiding voor een heup- of knieoperatie.

Stylingadvies
Op woensdag 29 april is er een scoliosebijeenkomst voor jongeren en hun ouders. Die begint om 17.30 uur. De presentaties worden verzorgd door een orthopeed, fysiotherapeut en iemand van de scoliosevereniging. Ook kunnen jongeren meedoen aan de dansworkshop of een stylingadvies krijgen. Opgeven kan via www.dz.nl. Donderdag staat in het teken van de schouders. Twee orthopeden houden die middag een inloopspreekuur en u kunt van dichtbij een scopietoren met schoudermodel bekijken. Ook zijn er kraampjes waar schouderprotheses te zien zijn en vertelt de schouderfysiotherapeut welke behandelingen er naast opereren zijn.

Voetendag
Op vrijdag staan de voeten centraal. Wederom is er een inloopspreekuur van 14.00 tot 17.00 uur en onze orthopedieconsulenten zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Verder zijn er een podotherapeut en een bedrijf met (aangepaste) schoenen aanwezig.

Het volledige programma staat op www.dz.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de inloopspreekuren. Ook is het mogelijk kaartjes af te halen bij de balie van Orthopedie, op de middag zelf.

dz-logo