Deventer-Patiënten die behandeld worden met cytostatica (chemotherapie) hebben vaak veel vragen over hun behandeling. Die stellen ze aan thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners, doktersassistenten, verzorgenden en anderen. Voor deze zorgverleners organiseert het Deventer Ziekenhuis op 23 september 2014 een speciale voorlichtingsbijeenkomst.
De voorlichting, gebaseerd op vragen die het vaak binnenkomen bij het telefonisch spreekuur, wordt door Anne van der Spek, verpleegkundig specialist i.o en Barbara Harterink, verpleegkundig consulent oncologie.
De bijeenkomst is er voor thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners, doktersassistenten, verzorgenden en andere zorgverleners die te maken hebben met patiënten/cliënten die behandeld worden met cytostatica. Dat kan zijn in een ziekenhuis (infuus, injectie) of tabletten in de thuisomgeving.
 
Het Oncologisch Centrum Deventer in het DZ krijgt regelmatig vragen van patiënten tijdens het telefonisch spreekuur over problemen/klachten door de behandeling.  Ook thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners bellen met vragen. Zij zien de patiënt in de thuissituatie tussen de artscontroles door en kunnen dus ook problemen signaleren. Deze groepen hebben tevens te maken met de risico’s rondom cytostaticabehandelingen.

Op 23 september gaat het DZ in op de meest gestelde vragen rond cytostaticabehandelingen. Hoe werken deze medicijnen? Welke bijwerkingen kunnen voorkomen? Hoe kun je in de thuissituatie veilig werken met cytostatica.

 
Datum:
23 september
 
Locatie:
Auditorium Deventer Ziekenhuis
 
Tijd:
19.00 – 21.00 uur

Bijdrage:
€ 5,00 p.p

Aanmelden:
Meer informatie of aanmelden is te verkrijgen via oncologiecommissie@dz.nl of via telefoonnummer: 0570-535234.
dz-logo