Rijssen-Deventer  In de nacht van woensdag op donderdag 19 september is bij een woning aan de G. A. Brederodestraat in Rijssen een bestelbus weggenomen. De bestelbus werd in Deventer teruggevonden maar de daders wisten te ontkomen.

Getuigen alarmeerden rond 04.00 uur de politie nadat zij zagen hoe de bestelbus bij de woning werd weggenomen. De gealarmeerde agenten zagen de bestelbus over de A1 rijden waarop ze een stopteken gaven. De bestuurder van de bestelbus negeerde dit en ging snel vandoor. Hierop volgde een achtervolging. Bij Deventer nam de bestelbus de afslag en reed een wijk in. De agenten verloren hen hierbij kort uit het zicht. Op de Kardinaalsmuts in Deventer werd de bestelbus kort daarna teruggevonden, de daders bleken gevlucht. Met behulp van een politiehond is in de omgeving nog gezocht naar de daders maar deze werden niet meer aangetroffen.

De bestelbus is in beslag genomen en wordt aan de rechtmatige eigenaar teruggeven. De politie doet verder onderzoek naar wie verantwoordelijk was voor de diefstal. Mogelijke getuigen worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.