Holten- De politie in Holten heeft 13 augustus gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepkwekerijen in woningen. De politie had diverse anonieme meldingen binnengekregen van burgers.

Dankzij deze meldingen werd in een zomerhuisje aan de Winkelbergweg in Holten een plantage met ruim 350 hennepplanten aangetroffen. Tevens was er sprake van diefstal stroom. Ook zijn er aanwijzingen van eerdere oogst. Een onderzoek naar de eigenaar loopt.
In opdracht van de officier van justitie zijn alle planten en apparatuur vernietigd.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.