Deventer – Vandaag, vrijdag 15 juli 2016, brengen 30 scholieren van het Canisius in Almelo en het Etty Hillesum Lyceum in Deventer een bezoek aan de politie. De dag is georganiseerd door collega’s van het team Deventer. Nadat vanochtend de Politieacademie in Apeldoorn werd bezocht, nemen de leerlingen vanmiddag een inkijk in het politiewerk op het bureau in Deventer.

FB_IMG_1468595140918

Vanuit een aantal middelbare scholen kreeg de politie in Deventer een verzoek om een dergelijke dag. Op beide scholen zaten diverse leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op hun vervolgopleiding en interesse hebben in een mogelijke politieopleiding. Om deze leerlingen een betere kijk te geven op de inhoud van het politiewerk en de opleiding, is de dag geboren. De leerlingen zijn geselecteerd door decanen van beide scholen.

Academie
Op de Politieacademie konden de scholieren vanochtend ervaren hoe het is om politiestudent te zijn. Na het verkrijgen van de nodige informatie over de opleiding kregen de scholieren een rondleiding en kon er meegekeken en geoefend worden. Uiteraard was er ook ruimte om met politiestudenten te praten.
FB_IMG_1468595118371
Speeddates
Het middagprogramma vindt plaats op het politiebureau in Deventer. Hier wordt de briefing bijgewoond en krijgen de scholieren een rondleiding. Als afsluiting van de dag staan er speeddates met politiemensen uit verschillende disciplines op het programma. Van rechercheur tot ME’er en van wijkagent tot hondengeleider.