Deventer, Rijssen – De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling van 30 juni jl. in Rijssen, in totaal acht verdachten aangehouden. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Met deze uitkomst is het onderzoek afgerond.

Op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen heeft de politie alle betrokkenen en de toedracht kunnen achterhalen. Alle betrokkenen hebben inmiddels een verklaring afgelegd. Tegen acht verdachten is proces-verbaal op gemaakt omdat zij een aantoonbaar aandeel hebben in de vechtpartij en mishandeling. Het gaat om een 20-jarige man uit Groningen, hij is direct na het incident al aangehouden, zes mannen en één vrouw (variërend van 19 tot 22 jaar) allen uit Deventer.

Uit de verklaringen van de betrokkenen lijkt overmatig drankgebruik, de vermoedelijke oorzaak van het ontstaan van de vechtpartij te zijn.

Persbericht 30 juni 2013 Gebroken neus bij vechtpartij Rijssen Een 24-jarige Rijssenaar liep zondagochtend rond 04.45 uur een gebroken neus op bij een vechtpartij op de Reggesingel in zijn woonplaats. Twee groepjes jeugdigen, variërend in leeftijd van 19 tot 25 jaar en afkomstig uit Deventer, Rijssen en Groningen, gingen elkaar te lijf op de Reggesingel. De politie die ter plaatse kwam hield één verdachte aan voor openlijke geweldpleging. Dit betreft een 20-jarige man uit Groningen. De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk. De politie probeert dat door de andere betrokkenen te horen duidelijk te krijgen en maakt proces-verbaal op van de zaak.