Schalkhaar – Mariënheem – Zondagavond 6 oktober zijn vier personen aangehouden na een achtervolging. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Om 20.55 uur kreeg de politie melding van een verdachte situatie op de Aan de Leide in Schalkhaar. Een getuige zag daar een auto onder verdachte omstandigheden geparkeerd staan. Direct nadat de politie ter plaatse kwam, ging de auto er vandoor.

Een achtervolging werd ingezet. Tijdens de achtervolging is op de politieauto geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen in Mariënheem. De politie stelde een onderzoek in en kon later op de avond vier verdachten aanhouden. Het gaat om vier inwoners uit Arnhem in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Iets gezien?

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van de achtervolging, of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.