Colmschate – De politie heeft donderdagavond 31 december en vrijdagmiddag 1 januari vijf mannen aangehouden na een schietincident op de Colmschaterstraatweg. Daarbij raakte een 54-jarige man uit Deventer gewond.

 

Agenten gingen donderdagavond 31 december ter plaatse na een melding over een schietincident op de Colmschaterstraatweg. Een 54-jarige man uit Deventer raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en kon vrijdag 1 januari het ziekenhuis verlaten. De politie is meteen een onderzoek gestart en dat leidde naar de vijf verdachten. Het gaat om vier mannen uit Deventer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

Aanhoudingen

Volgens het slachtoffer en getuigen waren mannen naar de woning gekomen en werden er schoten afgevuurd. Nadat de bewoner van één van de woningen gewond was geraakt gingen de mannen er van door. Dezelfde avond konden agenten vier verdachten aanhouden. Vrijdagmiddag 1 januari is een vijfde verdachte aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Vuurwapen

Bij één van de verdachten, een 40-jarige man uit Deventer, werd een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslaggenomen. Drie mannen van 28, 32 en 40 jaar uit Deventer zitten op dit moment nog vast. De andere twee mannen zijn heengezonden omdat het er op dit moment naar uitziet dat zij niet betrokken waren bij dit incident. Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding was en wat er precies is gebeurd.

aanhouding (2)