Deventer – Agenten doen niets liever dan boeven vangen. Steeds vaker werken we daarvoor samen met burgers. Tijdens de week van de Opsporing van maandag 24 tot en met vrijdag 28 september geven we die samenwerking een stevige duw in de rug. Elke dag delen we via onze social media beelden van verdachten die een misdrijf plegen. Het doel: dankzij tips verdachten aanhouden en Deventer een stukje veiliger maken. Let’s catch ‘em!

Via opsporingsprogramma’s tonen we al jaren, na toestemming van het Openbaar Ministerie, beelden van verdachten in de hoop dat u hen herkent. Daardoor hebben we al veel zaken op kunnen lossen. Social media bieden nieuwe kansen op dat gebied. Teamchef Gert Telman is zeer enthousiast over de nieuwe mogelijkheden om samen met burgers misdrijven op te lossen. “Door social media kunnen we lokaal, snel en interactief communiceren met de inwoners van Deventer. Dat zijn zo’n 100.000 paar oren en ogen die met ons mee kunnen zoeken naar verdachten van misdrijven! Tijdens de week van de opsporing hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken om samen boeven te vangen.”

Dat missende puzzelstukje…

Politieonderzoeken draaien om informatie en eventuele sporen. Technische rechercheurs zoeken naar sporen op de plek van een misdrijf. Denk aan vingerafdrukken en haren. Tactisch rechercheurs verzamelen alle informatie over het misdrijf. Daarvoor worden bijvoorbeeld slachtoffers, getuigen en buurtbewoners bevraagd. Maar als die getuige niet in beeld is van de rechercheur, gaat mogelijk belangrijke informatie verloren. Telman: “Inwoners weten misschien niet eens dat ze de gouden tip hebben. We moeten voorkomen dat die verloren gaat. Daarom is de samenwerking van groot belang.”

Facebookpagina Politie Deventer

“We geven de samenwerking nu een stevige impuls door beelden van onderzoeken in Deventer ook te laten zien op onze Facebookpagina. Wat zou het mooi zijn als we daardoor veel zaken kunnen oplossen en Deventer nog veiliger kunnen maken!”, aldus Telman. Kijkt u mee naar de beelden tijdens de week van de opsporing? U kunt onze Facebookpagina eenvoudig volgen via @Politie Deventer. Als u informatie heeft, hoe klein dan ook, geef het dan aan ons door! Dat kan uiteraard via 0900-8844, maar ook via Facebook en Twitter. Tussen 7.00 uur en 23.00 uur zit een medewerker van ons webcareteam voor u klaar.