Deventer- Go Ahead Eagles heeft het contract van Sam Beukema (21) opengebroken en met twee jaar verlengd. De centrale verdediger lag vast tot de zomer van 2021 en zet nu een handtekening onder een verbintenis tot medio 2023.

Beukema sloot in 2009 aan bij de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. In 2017 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen was de jeugdexponent vaste kracht in het elftal van trainer Jack de Gier en maakte hij zowel in de KNVB Beker als in de competitie zijn eerste doelpunt in rood en geel.

Sam Beukema signeerde zijn nieuwe contract in de grote #KowetKijkenXXL-uitzending. “Uit deze verlenging spreekt veel waardering en vertrouwen”, zegt de verdediger. “Het is nu natuurlijk een rare tijd, waarin we vooral bezig zijn met fit blijven. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen, om daarin met mijn medespelers, de staf en de supporters te gaan vlammen.”

“Dit heeft Sam zelf afgedwongen”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. “Hij heeft afgelopen seizoen veel stappen gezet en gezien zijn mentaliteit en wil om te slagen verwachten wij dat hij dat zal blijven doen. Vandaar dat we hem graag twee jaar langer aan ons binden.”

Bosvelt: “Met het verlengen van de contracten van het centrale verdedigingsduo (Veldmate en Beukema, red.) hebben we – binnen de huidige kaders – goede zaken gedaan. Dat fundament staat, waardoor we richting september geduldig verder kunnen bouwen”.