Deventer- Het moet een voetbalfeest worden. Dat is volgens GA Eagles-trainer Dennis Demmers het belangrijkste morgen, wanneer zijn ploeg in de Europa League het Hongaarse Ferencváros treft. Iedereen is inzetbaar aan Deventer zijde.

Schermafbeelding 2015-07-01 om 20.26.23
Dennis Demmers en Bart Vriends. (Foto: Erik Pasman)

“De Europa League is een prachtig kado. Nu is het aan ons om dit kado uit te pakken, en daarmee de fans een kado terug te geven. Dat hebben ze wel verdiend, met zo’n massale opkomst morgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een voetbalfeest. Dat willen we er ook van gaan maken. Uiteraard met uiteindelijk maar één doel: doorkomen.”

Aan de hand van beelden bereiden Demmers en zijn overige stafleden hun ploeg voor op de historische tweeluik. “Ik denk dat je Ferencváros kunt vergelijken met de top van Nederland. Niet voor niets worden ze tweede in Hongarije.”

Schermafbeelding 2015-07-01 om 20.22.48
Thomas Doll, geflankeerd door zijn captain Gábor Gyömbér, tijdens de persconferentie. (Foto: Erik Pasman)

Thomas Doll, de Duitse trainer van Ferencváros, sprak tijdens de belegde persconferentie in Emmen vol lof over de tegenstander uit Deventer. “In Heeten is mijn assistent wezen kijken, toen GA Eagles aantrad tegen het Sallands Streekteam. Natuurlijk, de uitslag was groot, maar er was goed te zien dat GA Eagles een voetballende ploeg is. Net als veel Nederlandse teams.”

Naast een scoutingstrip van zijn assistent, kreeg Doll ook informatie binnen via een oud-ploeggenoot. “Ik heb Nico-Jan Hoogma gebeld, nu werkzaam bij Heracles. Zij hebben natuurlijk onlangs nog tegen Go Ahead Eagles gespeeld. Hij bevestigde dat het team de voetballende oplossing zoekt. Het kan erg spannend worden morgen. Vast staat is dat deze wedstrijden erg belangrijk zijn voor ons. We willen ver komen.”