Deventer- De wedstrijd Go Ahead Eagles – De Graafschap wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. De gemeente Deventer heeft de KNVB laten weten dat 6 september als speeldatum te vroeg komt voor deze wedstrijd, gezien het gebrek aan ervaring met de coronamaatregelen in relatie tot het spelen van een risicowedstrijd.

“We hebben de KNVB verzocht de wedstrijd later in het seizoen te plannen”, zegt Ron König, burgemeester van Deventer. “Het ontbreekt ons aan ervaring met het spelen van competitiewedstrijden met de beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 1.600 in plaats van tienduizend. We hebben geen idee hoe supporters daar mee omgaan. De enige risicowedstrijd van het seizoen onder deze omstandigheden zo vroeg in het seizoen spelen is een te groot risico voor de openbare orde. Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid voor een wedstrijd als tegen De Graafschap.”

Go Ahead Eagles heeft begrip voor het standpunt van de gemeente Deventer. “We zitten wat dat betreft op één lijn met onze ketenpartners”, stelt Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Uiteraard is het jammer dat de KNVB de enige wedstrijd van Go Ahead Eagles die als ‘hoog risico wedstrijd’ is betiteld, gelijk als eerste thuisduel op het programma heeft gezet. Wij hadden als club, net als de gemeente Deventer, graag meer ruimte gezien om ervaring op te doen met het spelen van een dergelijke wedstrijd onder de geldende coronarichtlijnen. Nadat het conceptprogramma bekend was geworden, hebben we dit nogmaals aangekaart bij de KNVB. We kregen echter te horen dat het omruilen van Go Ahead Eagles – De Graafschap met een andere wedstrijd niet meer mogelijk was gezien de complexheid van factoren die het samenstellen van het competitieprogramma met zich meebrengt.”

Door het verplaatsen van de wedstrijd Go Ahead Eagles – De Graafschap begint Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie nu met twee uitwedstrijden aan het seizoen 2020/2021. Op zondag 30 augustus is FC Dordrecht in Zuid-Holland de eerste tegenstander, terwijl het team van Kees van Wonderen op vrijdag 11 september naar Leeuwarden afreist voor het duel met SC Cambuur. De eerste competitiewedstrijd in De Adelaarshorst is op vrijdag 18 september tegen Jong Ajax.