Almelo/Deventer-Go Ahead Eagles heeft in een matig duel punten laten liggen in Almelo. De Deventer ploeg ging rusten met een 0-1 voorsprong, maar zag deze in de tweede helft ongedaan worden gemaakt door Armenteros. De Zweedse aanvaller scoorde twee keer en bracht zijn ploeg een 2-1 overwinning.

Beide ploegen begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd. Waar Heracles Almelo twee weken geleden in Arnhem te sterk was voor Vitesse, won Go Ahead Eagles in eigen huis van Feyenoord. Hans de Koning voerde één wijziging door in de basiself van laatstgenoemde wedstrijd. Sander Fischer, terug van een schorsing, verving Marcel Ritzmaier, die ditmaal op het strafbankje plaatsnam. Door deze wisseling verhuisde Nieveld van de defensie naar het middenveld.

In een weinig verheffende eerste helft kwamen beide ploegen in de openingsfase niet verder dan wat speldenprikjes. Zo schoot Bruns een vrije trap over en kopte Schenk aan de andere kant voorlangs. Na een kwartier ontbrandde de wedstrijd, al was het maar voor even. Gosens kreeg een vrije kopkans, maar kopte recht op de jarige Theo Zwarthoed. Go Ahead Eagles schakelde hierna via Groenbast razendsnel om. De rechtsback stuurde Antonia diep en zag hoe de buitenspeler de bal met links langs Castro schoof: 0-1 na zeventien minuten.

Heracles Almelo begon nog meer aan te dringen, maar grossierde net als de bezoekers uit Deventer in balverlies. Kansen waren er wel, voor Darri (vrije trap via Zwarthoed op de lat) en Armenteros (redding Zwarthoed), maar de ruststand was 0-1.

Na rust voerde Heracles de druk verder op. John Stegeman zag hoe zijn ploeg echter niet verder kwam dan afstandsschoten en besloot te wisselen. Hij bracht extra spits Vermeij voor middenvelder Bruns. Deze tactiek sorteerde meteen effect: via het lichaam van Vermeij kwam de bal in de 68ste minuut voor de voeten van Armenteros die verwoestend uithaalde. De bal vloog tegen het net: 1-1.

Met nog een kwartier te spelen hinkten beide ploegen op twee gedachten: gaan voor de voorsprong of het punt koesteren. Invaller De Kogel was dichtbij de 1-2, maar schoot uit een voorzet van Maatsen naast. Zijn collega aan de andere kant wist vijf minuten voor tijd het doel wel te vinden. Armenteros slalomde door de Deventer defensie en maakte koel af: 2-1. Bijna deed Randy Wolters even later precies hetzelfde, maar hij wist zijn rush door de defensie van Heracles niet af te ronden. Nadat ook een vlammend schot van Achenteh geen doel trof, was de Almelose zege een feit.