Deventer- Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Thibo Baeten. De Belgische spits komt over van Beerschot en heeft een contract tot medio 2026 getekend in De Adelaarshorst. In afwachting van de afronding van de laatste administratieve formaliteiten – wat de komende dagen zijn beslag zal krijgen – maakt Baeten vandaag al zijn opwachting op het trainingsveld in Terwolde.

De naam van Thibo Baeten zong de afgelopen periode als potentiële aanwinst al enige tijd rond binnen rood-gele supporterskringen. Voor de 21-jarige spits leidde het vorige week zelfs al tot zijn eerste persoonlijke kennismaking met een tweetal Eagles-fans. “Vorige week stonden er twee supporters van Go Ahead Eagles te kijken bij de training van Beerschot”, vertelt Baeten. “Na afloop van de training kwamen ze naar me toe en zeiden dat ik zo bij hen in de auto mocht springen, zodat ze me gelijk mee konden nemen naar De Adelaarshorst, haha.” Het was een ontmoeting die Baeten zeker kon waarderen. De Belgische spits omschrijft zichzelf namelijk als een echte publieksspeler die door zijn manier van spelen graag supporters op sleeptouw neemt. “Hard werken, veel beweging, duels aangaan, grenzen opzoeken. Dat zijn wel elementen die in mijn spel zitten, ja. Om wedstrijden te winnen en punten te pakken, hoef je op het veld niet lief te zijn, vind ik.”

Dezelfde manier van spelen herkent hij ook in het spel van zijn landgenoot Xander Blomme, met wie hij in Deventer herenigd wordt. “Xander en ik hebben de nodige jaren samengespeeld bij Club NXT, de jeugdopleiding van Club Brugge. Destijds was hij al een bijtertje, met wie ik op de trainingen op het scherpst van de snede duels heb uitgevochten. Ik kijk er echt naar uit om bij Go Ahead Eagles weer met hem op het veld te staan.”

Na zijn tijd in Brugge was Baeten een half jaar actief voor NEC, voordat hij een jaar lang in Italië voor Torino Onder-19 speelde. “Regelmatig trainde ik daar mee met de eerste selectie. Stond ik op het veld met onder meer Andrea Belotti en Simone Zaza. Echt spitsen om een voorbeeld aan te nemen en van wie ik veel heb geleerd.”

Afgelopen seizoen scoorde Baeten in zijn vaderland veelvuldig als spits van Beerschot, waar hij tot dertien competitiegoals kwam op het tweede voetbalniveau van België. “We zijn afgelopen seizoen als derde geëindigd achter RWDM en SK Beveren, die beide superieur waren. Promotie naar de Jupiler Pro League zat er helaas niet in voor Beerschot, maar persoonlijk kan ik terugkijken op een positief seizoen.” Tijdens zijn jaren in Nederland, Italië en België is hij zijn voormalige ploeggenoot Xander Blomme altijd blijven volgen. Vanaf het moment dat Go Ahead Eagles in beeld kwam, had hij dan ook veelvuldig contact met de Eagles-middenvelder.

“Xander zei me dat ik zeker naar Deventer moest komen. Wat ik van Go Ahead Eagles te weten ben gekomen? Dat het een heel familiaire club is, waar de supporters verwachten dat de spelers er elke wedstrijd voor de volle honderd procent voor gaan. Verder weet ik dat een bezoek aan De Adelaarshorst voor alle teams in de Eredivisie altijd een lastige wedstrijd is. Daarnaast geldt de Eredivisie in Europa als een grote competitie. Voor mij is Go Ahead Eagles de ideale stap in mijn nog jonge carrière. Ik wil mezelf op de kaart zetten en zowel individueel als met het team stappen maken.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Thibo is een speler die we nog kennen van zijn periode bij Club NXT. Hij is ondanks zijn jonge leeftijd een speler die al in meerdere landen actief is geweest en de nodige wedstrijden heeft gespeeld. Met zijn doelgerichtheid, beweeglijkheid en voetballende vermogen is Thibo een welkome versterking voor Go Ahead Eagles.”