Wilp- Vrijdagmiddag rond kwart over 2 werden er grote zwarte wolken gesignaleerd in de uiterwaarden van de IJssel bij Wilp. Er bleek een brand te woeden in een schuur die vol lag met hooi en stro. Dit zorgde voor veel rookoverlast en stank. Binnen een kwartier werd er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Dit mede door de omvang van de brand,het vee dat in een aangrenzende schuur aanwezig was,en de waterwinning. Dit laatste bleek later geen probleem,de IJssel lag immers zo’n 350 meter verderop.

Nadat voorbijgangers en familie van de bewoners het vee uit de aangrenzende schuur hadden gehaald,is het terrein rondom de boerderij ontruimd.
De rook en de stank was in de wijde omgeving te zien en te ruiken. De wind was behoorlijk aanwezig en blies de rook richting Deventer.
In de schuur stonden ook verschillende (landbouw) machines. Het is nog onbekend of het als verloren kan worden beschouwd.

. De brandweer heeft moeten constateren dat al het hooi en stro niet te blussen was zolang het in de schuur lag opgeslagen. Na een overleg is besloten om alles in een weiland verderop uit te spreiden en verder te blussen.