Deventer – Op donderdagnacht 26 mei 2016, werd de politie in Deventer gealarmeerd voor een vermoedelijke plofkraak bij een bankgebouw in Deventer. Kort ervoor en kort erna werd gezien dat een caravan en twee auto’s in brand stonden. De politie vermoedt een verband.

Rond 3.40 uur kreeg de politie de eerste melding aan de Daniel Heinsiusstraat. Daar staan een caravan en een auto in brand. Omwonenden werden gealarmeerd door een auto die er met piepende banden vandoor ging. Rond 3.50 uur kreeg de politie een alarmmelding bij een bankgebouw aan de Lindeboomsweg in Schalkhaar. Daar bleek na aankomst sprake van een poging plofkraak. Er was aanzienlijke schade aangericht en de dader of daders waren er al vandoor. De politie zette voor de veiligheid en in belang van het onderzoek de omgeving af. De politie vermoedt dat er sprake is van meerdere daders. De plofkraak was aanleiding om ook eenheden uit de omgeving uit te laten kijken naar eventuele voortvluchtige verdachten. Tijdens die zoektocht troffen agenten aan de Frieswijkerweg in Schalkhaar een verlaten brandende auto aan in de berm. Deze bleek eerder te zijn gestolen. De politie vermoedt dat deze zaken met elkaar verband houden. De recherche doet onderzoek naar deze zaken en het mogelijke verband. Bij dat onderzoek kan de recherche de hulp van getuigen goed gebruiken.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die in relatie tot deze drie incidenten iets heeft gezien. Met name signalementen van de dader(s), eventueel gebruikte voertuigen en kentekens zijn van groot belang voor het onderzoek. Verder kunnen er nog getuigen zijn die op een andere dag of tijdstip iets hebben gezien bij het bankgebouw of bij de brand van de caravan, waarvan men zich nu pas beseft dat dit hiermee verband zou kunnen houden. Hebt u iets relevant gezien? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.CentraalDeventer autobrand