Deventer- Het Deventer Ziekenhuis zet haar patiënten in het zonnetje tijdens de oktober Borstkankermaand. Op zaterdagmiddag 31 oktober worden alle (ex)-borstkankerpatiënten uitgenodigd voor een verwenmiddag.

In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen de diagnose borstkanker. De behandeling van deze ziekte is intensief en heeft grote impact. Zo kan het na de behandeling soms lastig zijn de draad van het alledaagse leven weer op te pakken. Het mammateam van het Deventer Ziekenhuis vindt dat (ex)borstkankerpatiënten het verdienen om eens in de watten te worden gelegd. Daarom worden zij uitgenodigd voor een verwenmiddag. “Het is bedoeld als een cadeautje voor onze (ex-)patiënten”, zegt chirurg-oncoloog Mirre de Noo.

Kom in je kracht
Op de verwenmiddag biedt het ziekenhuis diverse behandelingen en activiteiten kosteloos aan. Zo zijn er een make-up workshop, ontspanningsmassages, yoga– en mindfulness-sessies, diverse workshops over mentale veerkracht, kleding- en kleurenadviezen en een lingeriemodeshow. Daarnaast zal de internationaal bekende lifestyle coiffeur Ad Peters enkele dames een metamorfose geven.


Ook geven de plastisch chirurgen op laagdrempelige wijze meer informatie over borstreconstructies. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

De verwenmiddag wordt gehouden op zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in de

centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden en inschrijven voor de workshops kan via www.dz.nl/verwendag

poster_verwendag