Deventer, 1 december 2015 – Het college van burgemeester en wethouders van Deventer kreeg vandaag een kijkje in de keuken bij McDonald’s.
Op uitnodiging van franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn – Deventer, Henk Koning, brachten zij een bezoek aan het McDonald’s restaurant in Deventer.
Het college sprak met werknemers van het restaurant over duurzaamheid in- en om de restaurants, re-integratie van personen welke een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, maar waren er ook om zelf te ervaren hoe het is om te werken bij McDonald’s.

Tijdens een interactieve rondleiding werden de gasten geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer en kregen uitgebreid informatie over het integreren van duurzaamheid in de werkomgeving. Maar ook spraken zei met werknemers over hun werkzaamheden in het restaurant.

In de McDonald’s restaurants in Apeldoorn en Deventer van Henk Koning, wordt een gedifferentieerd personeelsbeleid gevoerd. Onder de bijna 350 personeelsleden bevinden zich talloze medewerkers ingestroomd via andere kanalen dan het reguliere sollicitatieproces. Vandaag ontmoette het college Jessica en Kenan, beiden ingestroomd via Sallcon en tevreden op hun plek in het McDonald’s restaurant in Deventer. Jessica werkt inmiddels meer dan 5 jaar bij het restaurant in Deventer en Kenan al meer dan 11 jaar. Zij spraken vol trots over hun werkzaamheden, begeleiding, trainings- en opleidingsmogelijkheden in het bedrijf.

Henk Koning: “Ik vind het erg belangrijk om als lokale ondernemer met mijn werknemers een goede afspiegeling van de maatschappij te vormen. Ik ben er trots op dat werknemers als Kenan en Jessica hun werkplek bij ons hebben gevonden. Ik hoop van harte dat wij met ons maatschappelijk verantwoorde ondernemen een voorbeeld mogen zijn voor velen en hoop zeker ook nog veel nieuwe collega’s te mogen verwelkomen in de toekomst.”

Als afsluiter van het programma werd burgemeester Andries Heidema voor even burgermeester. Met grote interesse en vol overgave maakte hij zijn eigen hamburger klaar.

 groepsfoto bezoek B&W McDonalds Deventer