Het Deventer Ziekenhuis is gestart met het injecteren van Radium-223 chloride bij patiënten met een naar het skelet uitgezaaide prostaatkanker.

Prostaatkanker is een veelvoorkomende aandoening die vaak wordt behandeld met bestralingen en aanvullende medicatie. Bij sommige patiënten echter, blijkt de kanker uitgezaaid. Blijft die beperkt tot de botten van het skelet, dan wordt er een hormoontherapie gestart. Wanneer hormoontherapie niet meer het gewenste resultaat geeft, kan behandeling met het radioactieve Radium-223 chloride een optie zijn.

Regiofunctie
Dankzij Radium-223 chloride kunnen deze patiënten gemiddeld 4 maanden langer leven en hebben zij, door minder pijn en minder complicaties een verbeterde kwaliteit van leven. De behandeling bestaat uit een maandelijkse injectie gedurende een half jaar en kent verder bijna geen bijwerkingen.

Het Deventer Ziekenhuis is 1 van de 10 ziekenhuizen in Nederland dat gekwalificeerd is voor behandeling met Radium-223 chloride en vervult een regiofunctie voor deze therapie. De behandeling wordt uitgevoerd door gespecialiseerde urologen, internist oncologen en nucleair geneeskundigen.

Meer informatie?
Er wordt in samenwerking met de PKS een patiënteninformatieavond over de behandeling van gevorderd prostaatkanker georganiseerd. De behandeling met Radium-223 chloride wordt hier onder andere besproken.

Waar:           Kenniscentrum Oncologie te Schalkhaar.
Wanneer:     donderdag 12 februari 2015 om 19.00 uur
Aanmelden: via website Deventer Ziekenhuis.

dz-logo