Deventer- Jaarlijks op de laatste zaterdag van januari, in 2015 op de 31ste, wordt de eerste antiquarische boekenbeurs van het jaar gehouden. In de mooie Bergkerk in Deventer zullen ongeveer 50 handelaren uit het hele land hun mooiste boeken, prenten en grafiek te koop aanbieden. De entree is dit jaar verlaagd naar 2 euro!

Deventer profileert zich al jaren succesvol als boekenstad. Haar eeuwenlange geschiedenis als stad van boekdrukkers, uitgevers, schrijvers en boekverkopers is bij velen bekend. En in moderne tijden zijn de vele boekgerelateerde evenementen niet meer uit de boekenwereld weg te denken: de legendarische boekenmarkt in augustus, het dichtersfestival het Tuinfeest, de vele drukbezochte activiteiten rondom de Boekenweek en de Kinderboekenweek en natuurlijk de jaarlijkse boekenbeurs Boeken in de Bergkerk.

De eerste boekenbeurs van het seizoen opent het nieuwe boekenjaar met 50 deelnemers uit het hele land, die hun mooiste, zeldzaamste of hun meest bijzondere boeken en prenten ter verkoop aanbieden. Uiteraard zijn alle Deventer antiquaren vertegenwoordigd en zijn hun winkels de hele dag voor u open.

De Bergkerk vindt u in hartje centrum van Deventer. Vanaf het NS-station is het 10 minuten wandelen door het fraaie oude centrum. Automobilisten kunnen hun auto het beste parkeren in de parkeergarage Boreel (vlak bij de Bergkerk) of aan de Verzetslaan. Aan de westzijde van de IJssel kan gratis worden geparkeerd, met het pontje de rivier oversteken en vervolgens door het centrum richting Bergkwartier.