Schalkhaar – Een damhert heeft vanmiddag voor flink wat sensatie gezorgd in Schalkhaar. Het beestje was ontsnapt vanuit het hertenkampje van De Brinkgreven en in de winkelstraat van het dorp, ruim een kilometer verderop, terecht gekomen. Door omstanders werd gepoogd met winkelwagens en fietsen het beest de pas af te snijden. Uiteindelijk kon het vrouwelijke hert in een doodlopende oprit worden gedreven. In afwachting van de gealarmeerde politie en boswachters werd met een auto de enige uitweg geblokkeerd.

Met behulp van een net hebben de boswachters geprobeerd het hert te vangen. Een eerste poging om het beestje het net in te laten rennen mislukte, waarbij een boswachter een flinke klap tegen de borst incasseerde. Vervolgens werd het net met succes over het hert heen getrokken.

Volgens de boswachter had een mannelijk hert uit het hertenkampje zijn gewei veelvuldig tegen een afrastering geschuurd, waardoor hier een opening in was ontstaan. Een hert zonder gewei was klein genoeg om door dit gat ontsnappen. Tijdens de vlucht en de poging tot vangen heeft het dier verwondingen opgelopen. Het is niet zeker of het beestje zijn avontuur zal overleven.

Tekst en film Rens Hulman

Youtube film Klik Hier https://www.youtube.com/watch?v=nlwXlP-GlsI