Oost-Nederland – De politie waarschuwt opnieuw voor woninginbraken tijdens uitvaarten of condoleances. In de afgelopen twee weken heeft de politie Oost-Nederland verschillende meldingen gekregen over inbraken tijdens een begrafenis of crematie.

De meldingen kwamen uit Laren, Klarenbeek, Twello, Eefde en Nunspeet. In alle gevallen was de bewoner van het huis afwezig in verband met een condoleance of een uitvaart. Het is bekend dat inbrekers zich oriënteren door rouwadvertenties te bekijken, en zo adressen uit te zoeken om toe te slaan.

De politie adviseert dan ook om buren of kennissen te vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kan een inbraak voorkomen worden.

Een tip van de redactie: Veel particuliere beveiligingsbedrijven bieden beveiliging in de vorm van surveillance of woonhuisbeveiliging aan terwijl u afwezig bent tijdens de uitvaart of condoleanceplechtigheid.
Een beveiligingsbedrijf in Oost-Nederland waar u terecht kunt is Veneberg Security. Vraag naar de mogelijkheden. Bellen kan naar het telefoonnummer 0900-9090100 of vul het contactformulier in via de volgende  link: http://www.veneberg.com/contactgegevens/contactformulier/

 politie