Deventer – Op woensdag 30 september organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland(EVN) een informatieavond over ‘Epilepsie en Nervus Vagus Stimulatie’  in het Deventer Ziekenhuis.

Nervus Vagus Stimulatie (NVS) kan een optie zijn voor mensen met epilepsie die onvoldoende baat hebben bij medicijnen of veel last hebben van de bijwerkingen. Nervus Vagus Stimulatie is een aanvullende behandeling voor mensen met een moeilijk behandelbare epilepsie, waarbij een soort ‘pacemaker voor de hersenen’ kan zorgen voor minder aanvallen, minder heftige en/of kortere aanvallen en sneller herstel na een aanval.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertelt J.M. Glastra-Zwiers, verpleegkundig specialist van het SEIN in Zwolle over de werking van de NVS, de resultaten, wie komt er voor in aanmerking, de operatie, bijwerkingen, het ‘instellen’, etc. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over zijn/haar leven met NVS: Wat ging eraan vooraf? Hoe ging het NVS-traject en wat zijn de ervaringen in de praktijk?

De gratis lezing vindt plaats in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis. Ontvangst is vanaf 19.00 uur met koffie of thee. De lezing begint stipt om 19.30 uur.

Aanmelden

U kunt zich t/m 23 september aanmelden per e-mail, via nvs@epilepsievereniging.nl.
Graag uw naam vermelden, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt. Of per telefoon, bij Marrie Kuijper, landelijk coördinator NVS, tel.: 078 – 616 60 60. (Bij g.g.h. kunt u de EVN bellen, tel.: 030 – 634 40 62. Dinsdag en donderdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur).