Deventer- Woensdag 6 april is het raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. U kunt dan stemmen.

Stempas 22 maart in de bus

U ontvangt dinsdag 22 maart de stempas voor het referendum. De stempas is het bewijs dat u mag stemmen.

Geen stempas gekregen?

Heeft u voor 26 maart geen stempas gekregen? Neem dan contact op met de gemeente, telefoon 14 0570.

Belangrijke informatie staat op de stempas

Op de stempas staat belangrijke informatie over hoe en waar u kunt stemmen. U kunt ook kijken op www.deventer.nl/verkiezingen of bellen naar de gemeente 14 0570. Wij helpen u graag.

Stembureaus

U kunt stemmen in 1 van de 49 stembureaus in de gemeente Deventer. Het dichtstbijzijnde stembureau voor u staat op de stempas. De andere stemlocaties staan op www.deventer.nl/verkiezingen.

Wijzigingen stembureaus

Deze stembureaulocaties zijn anders dan u gewend bent: Stadhuis (was Fermerie), FC RDC (was Borgloschool), IBC Wereldwijzer (was CBS Dolfijn)  en  Noaber LOOkaal (was Looschool). De Ulebelt is dit keer geen stembureau. De Vijf-er (Leonard Springerlaan 310) en Wijkcentrum De Vijfhoek zijn nieuwe stemlocaties.

Wilt u stemmen in een andere gemeente?

Dat kan. Vraag dan voor 5 april 12.00 uur persoonlijk een kiezerspas aan op het publieksplein in het stadhuis U kunt het ook schriftelijk aanvragen bij de gemeente voor 1 april. Alle informatie vindt u op www.deventer.nl/verkiezingen.

Waar gaat het raadgevend referendum over?

Die informatie vindt u op diverse websites, zoals www.referendumcommissie.nl en      www.verkiezingen2016.nl.