Deventer- Er komt een tweede reünie voor oud-medewerkers van de voormalige Drukkerijen Salland. De jubileumcommissie komt daarmee tegemoet aan oproepen voor opnieuw een herinneringsontmoeting van voormalige werknemers van deze ooit vermaarde grafische bedrijven.

Drukkerij Salland was tientallen jaren een begrip in Deventer en ver daarbuiten. In de topjaren werkten ruim zeshonderd mensen bij Salland Offset Drukkerij (boeken en tijdschriften) aan de Staverenstraat en bij Salland Rotatiedrukkerij( kranten) aan de Zutphenseweg. De twee bedrijven waren de grafische paradepaardjes van moederconcern Kluwer.

Werknemers waren gehecht aan Salland en aan Kluwer en bleven vaak hun leven lang bij het bedrijf in dienst. Tientallen grafici vierden er hun veertig- en vijftigjarig dienstverband. Na een aantal fusies en faillissementen ging het laatste restant van Salland Offset in de zomer van 2009 ter ziele. De krantendrukkerij was in september 1997 al dichtgegaan. Niets rest van deze ooit roemruchtige drukkerij die tachtig jaar heeft bestaan

Tot 1967 huisden beide drukkerijpoten onder een dak aan de Polstraat/Burseplein in de Deventer binnenstad waar nu het stadskantoor verrijst. In dat jaar verhuisde de boeken- en tijdschriftendrukkerij naar de Staverenstraat. De krantendrukkerij bleef achter tot de verhuizing naar de Zutphenseweg in 1982.

Ruim vijfhonderd voormalige werknemers van de Drukkerijen Salland hielden in 2009 een reünie in een pand waar ooit Salland Offset( w.o. Kluwers ZetCentrum en Salland de Lange) gevestigd was. De bijeenkomst was een groot succes. Alle aanwezigen waren enthousiast en de roep om een herhaling heeft sedertdien vaak geklonken.

De tweede reünie is op zondag 23 augustus (14:00-17:00) tegelijk met een van de zomerconcerten in de muziekkoepel Nering Bogel in het Worpplantsoen. Partners zijn welkom. Voor de deelnemers aan de reünie worden in het park speciale voorzieningen getroffen.

Belangstellende oud-werknemers van een van de twee drukkerijen kunnen zich aanmelden via Facebook: https://www.facebook.com/pages/Re%C3%BCnie-Drukkerij-Salland/808771629178364?sk=timeline

Kosten 5 Euro per persoon inclusief deelnemersbadge en consumptie op de dag contant te voldoen.