Deventer – De bouw van de volgende fase van woonwijk Steenbrugge kan van start. Het stedenbouwkundig plan voor de vervolgfasen is gereed en binnenkort ligt het bestemmingsplan ter inzage. De voorbereidende werkzaamheden zijn daarmee zo goed als afgerond. Van archeologisch onderzoek tot afspraken met projectontwikkelaars en grondeigenaren. In de volgende twee fasen komen er rond de 800 woningen bij in Steenbrugge.

Het bouwrijp maken van de volgende fasen start volgens planning nog in 2021. De eerste woningen moeten volgend jaar gebouwd worden. Wethouder Rob de Geest: “De vraag naar woningen is en blijft groot. Ik ben blij dat we de komende jaren 800 woningen kunnen bijbouwen in het prachtige Steenbrugge. Er komt een mix aan duurzame huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen.”

Projectontwikkelaars

De gemeente is en wordt eigenaar van de grond in Steenbrugge. Met projectontwikkelaars en de wooncorporatie zijn afspraken gemaakt over te bouwen woningen in Steenbrugge. Dat gaat om de ontwikkelaars Van Wijnen, BPD Ontwikkeling, Bemog / LeClerq, Woonbedrijf Ieder1 en Van Wonen. Vrije kavels voor zelf- en samenbouw worden door de gemeente uitgegeven.

Woningaanbod

In de volgende twee fasen worden ongeveer 800 woningen gebouwd. Er komen onder andere huurwoningen in de sociale-en vrije sector, appartementen, projectbouwwoningen (tweekappers, rijwoningen en vrijstaand), vrije kavels voor zelf- en samenbouw en woningen in het segment collectief particulier opdrachtgeverschap. Ook is er ruimte voor woonwagens.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden (stedenbouwkundig plan, bestemmingsplan en afspraken met ontwikkelende partners) voor de volgende fase zijn grotendeels afgerond. De volgende stap is dat de grondexploitatie wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Hiermee krijgt de raad een beeld van de grondopbrengsten en grondkosten. Dit plan wordt in mei aangeboden aan de raad. Als het bestemmingsplan definitief is kan gestart worden met het bouwrijp maken. Dat gebeurt naar verwachting eind dit jaar. De eerste woningen moeten in 2022 opgeleverd worden.

Steenbrugge

Steenbrugge is de nieuwste woonwijk in Deventer. De wijk ligt aan de noordzijde van Deventer. In 2016 zijn verschillende projectontwikkelaars gestart met de bouw van de eerste fase van Steenbrugge. De eerste fase bestaat uit ongeveer 400 woningen. De woningen in de eerste fase zijn verkocht of verhuurd en vrijwel allemaal gebouwd.

Kijk voor meer informatie over Steenbrugge op www.deventer.nl/steenbrugge.