Deventer- Op dinsdag 10 november houdt de Nierpatienten Vereniging Solidair(NVS) in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen een voorlichtingsavond in het auditorium van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75 te Deventer. Op deze avond zullen een groot aantal aspecten die rond niertransplantatie spelen aan bod komen. Denk hierbij aan de typering, wachtlijst, criteria, voor- en nadelen van transplantatie en mogelijkheden met een levende donor.

De voorlichting wordt gegeven door verschillende specialisten, een transplantatienefroloog, een chirurg en de coördinator nierdonatie bij leven. Als ervaringskoppel heeft de NVS Nicole Plas en Belinda Smink bereid gevonden hun verhaal te doen. Zij zijn initiatiefnemers van het platform voor orgaandonatie (Donorplein). Na afloop is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. u wordt dan ook graag vanaf 19.15 uur met koffie, thee en wat lekkers welkom geheten. De voorlichting start om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Hierna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. Deze voorlichtingsavond is GRATIS toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Het auditorium van het Deventer Ziekenhuis bevindt zich op de eerste verdieping en is met de lift te bereiken, ook vanaf de parkeergarage.

VOOR HET BIJWONEN VAN DEZE VOORLICHTINGSAVOND IS AANMELDEN VERPLICHT.

Dit kan telefonisch (0313-655880), per post (Postbus 179, 6960 AD Eerbeek), via de website (www.de-nvs.nl en ga naar Aanmelden en vervolgens naar – Themamiddag/avond) of per email (info@de-nvs.nl). De NVS wil graag uw naam, het totaal aantal personen en uw telefoonnummer weten. U kunt zich aanmelden tot 3 november!