Olst- De vluchtelingen die sinds vorige week dinsdag in sporthal De Hooiberg zijn opgevangen, vertrekken morgen weer.

Foto vluchtelingen 1 minuut stilte Olst-Wijhe

In de afgelopen dagen hebben de vluchtelingen zich vermaakt met tal van activiteiten: diverse sporten, puzzelen, spelletjes spelen, helpen met schoonmaken en vanaf zaterdagmiddag ook met taallessen.

De vluchtelingen gaan naar de gemeente Dalfsen, waar ze in sporthal De Trefkoele worden opgevangen. Burgemeester Ton Strien: ”Helaas moeten de vluchtelingen weer naar een tijdelijke opvanglocatie, maar gelukkig hoeven ze deze keer niet ver te reizen. Wij zorgen voor een soepele overdracht door een goede samenwerking met de collega’s in Dalfsen. De Hooiberg kan vanaf dinsdagavond weer gebruikt worden. Ontzettend veel mensen hebben de afgelopen week met deze vluchtelingen samengewerkt. Dan zie je dat er al snel een band ontstaat. Dat geeft een warm gevoel.”

In het gemeentehuis hebben gemeentebestuur en medewerkers vandaag om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen. Dit gebeurde ook bij de sporthal, waar medewerkers en vluchtelingen rondom de vlag, die halfstok hing, stilstonden bij de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs. Eén van de vluchtelingen: “Ik vind het heel erg dat Parijs zo vreselijk is getroffen door het geweld waarvoor wij zijn gevlucht.”