Hellendoorn, Rijssen, Holten, Wierden – De politie heeft vrijdagavond 20 februari op diverse plekken in Hellendoorn, Rijssen, Holten en Wierden een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 1473 blaastesten afgenomen. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat zij teveel gedronken hadden.

Een 62-jarige man uit Nijverdal blies 405 ug/l en een 57-jarige man uit Wierden blies 415 ug/l. Dit is bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod opgelegd. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven omdat iemand zijn rijbewijs niet kon tonen en de verlichting van een auto niet werkte.

Waarom alcoholcontroles?

Volgens een nationaal onderzoek drinkt 85 procent van de Nederlanders alcohol. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, bij een feestje of voor de gezelligheid. Vaak blijft het gezellig. Overmatig drinken leidt echter ook regelmatig tot problemen. Dat varieert van geweld op straat tot verkeersongelukken. Elk jaar vallen er door alcohol in het verkeer talloze doden en ernstig gewonden. De politie wil dat voorkomen en houdt daarom geregeld alcoholcontroles. Vooral in het weekend en tijdens grote evenementen.

alcohol