Deventer – De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling op donderdagvond 19 december jl. op de Lichtenbergerlaan. Daarbij raakte een 18-jarige Deventenaar zodanig gewond dat hij enkele dagen opgenomen is geweest in het ziekenhuis.

De man fietste die avond rond 23.30 uur op het fietspad van de Lichtenbergerlaan in de richting Diepenveen. Daarbij schampte hij de bestuurder van een hem tegemoet rijdende bromscooter met duopassagier. Het tweetal op de scooter kwam hem achterna waarbij hij in zijn rug werd getrapt.

Nadat hij noodgedwongen van zijn fiets was gesprongen kwam de duopassagier van de scooter op hem toe en sloeg hem met gebalde vuist in het gezicht. Daarna mengde ook de bestuurder van de scooter zich in de mishandeling. Er werd door het tweetal tientallen keren op het slachtoffer ingeslagen. De man raakte min of meer buiten bewustzijn er werd daarna nog enkele malen in zijn rug getrapt. De belagers gingen er in de richting van de Laan van Borgele vandoor.

De bromfietsbestuurder is een 1.80 meter lange gespierde jongen van rond de 18 jaar, lichtgetinte huid, met kort stekelig zwart haar. De duopassagier is iets kleiner, normaal postuur, en droeg een wit petje. De jongens reden op een witte scooter van het merk Sym Mio (retro-model), zonder windscherm. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze mishandeling te maken heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Naar de mishandeling is een onderzoek gestart.