Deventer – Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 15 mei een hennepkwekerij op de Oude Bathmenseweg in Deventer aangetroffen.

In het pand werden ruim 159 net geoogste hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 39-jarige bewoner werd aangehouden.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: electriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u.

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.