Zutphen – De politie heeft vrijdagochtend 13 maart nog twee mannen aangehouden op verdenking van het stelen van een aanhangwagen met boot op de Gerard Doustraat op 10 maart.

De politie kreeg dinsdag 10 maart rond 16.00 uur een melding dat er een aanhangwagen vanaf een parkeerplaats aan de Gerard Doustraat werd gestolen. De aanhanger was achter een personenauto gekoppeld. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in en op een gegeven moment zag een patrouille de bewuste combinatie rijden. De bestuurder reed direct de Maarten Harpertszoon Trompstraat in en daar werden de portieren geopend en gingen er vier inzittenden vandoor.

De politie zag kans twee van hen aan te houden. Het ging om de 19-jarige bestuurder uit Deventer en een even oude man zonder vast woonadres. Het duo werd ingesloten en de politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de andere twee inzittenden. Dit leidde vanochtend tot de aanhouding van twee mannen van 28 en 33 uit Zutphen. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog. Tegen de vier verdachten maakt de politie proces-verbaal op.