Laren – Dinsdagavond 23 februari besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de ernstige aanranding van een 22-jarige vrouw langs de Markeloseweg in Laren, op nieuwsjaarsdag, ’s morgens vroeg.

De vrouw fietste op 1 januari rond 06.15 uur na het uitgaan naar huis, toen zij ter hoogte van landgoed Verwolde een auto in een zijpaadje zag staan waar een man bij vandaan kwam rennen, in de richting van de vrouw. De vrouw werd door de man van haar fiets getrokken en er ontstond in de berm een worsteling tussen de twee. Tijdens deze worsteling heeft de man de vrouw op grove wijze aangerand en onzedelijk betast.

Tijdens de worsteling zag de vrouw kans via haar telefoon haar ouders te waarschuwen, die direct in de auto sprongen. De dader ging er meteen vandoor toen de ouders van de vrouw in hun auto naderden. Hij reed op hoge snelheid weg, richting Laren. De vader van het slachtoffer is nog achter de dader aangereden, maar verloor hem op enig moment uit het oog.

Onderzoek

De recherche heeft deze zaak sindsdien in onderzoek en deed vlak na de aanranding al een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden. Van de dader is bekend dat het om een blanke, Nederlandssprekende man ging en dat hij vermoedelijk reed in een donkere Volkswagen Golf met ronde achterlichten.

In Opsporing Verzocht is dinsdag een reconstructie te zien van de plekken waar de vrouw geweest is vanaf de horecagelegenheid in Laren waar ze vandaan kwam, tot aan de plek waar ze van haar fiets getrokken werd.

Verder heeft de recherche beelden van beveiligingscamera’s in de omgeving bestudeerd en heeft zodoende beelden van een donkere Volkswagen Golf die enige tijd vlakbij de horecagelegenheid in Laren heeft gestaan waar het slachtoffer vandaan kwam. Het is niet zeker of dit de auto van de dader was, dus in de uitzending vraagt de politie iedereen die informatie heeft over deze auto om te bellen.

Opsporing Verzocht

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is woensdagochtend om 11.40 uur op NPO2. Na de uitzending komt elke zaak ook apart op de internetsites van Opsporing Verzocht en de politie te staan.