Oost-Nederland – Henrieke Schoonekamp is donderdag 7 januari uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing ‘Het Blauwe Hart’ van de politie Eenheid Oost-Nederland. Henrieke werkt bij de afdeling Forensische Opsporing van de Dienst Regionale Recherche en als centralist bij de meldkamer, onderdeel van de Dienst Regionaal Operationeel Centrum en werd door haar collega’s genomineerd voor deze prijs.

 

Henrieke kreeg veel lovende woorden van haar collega’s. Volgens de vakjury, die bestond uit medewerkers uit de eenheid, een burgemeester en een officier van Justitie laat ze zien dat politiemensen trots mogen zijn op het feit dat zij bij de politie werken. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers bij de recherche of op straat, maar ook voor de medewerkers van de ondersteunende diensten. Henrieke is een terechte winnaar. Ze zoekt de verbinding met de samenleving door gebruik te maken van onder meer Social Media en geeft daarmee de politie een gezicht naar buiten. Ze praat vanuit haar deskundigheid als Forensisch Rechercheur en geeft aan dat samenwerken, via haar functie bij de meldkamer, belangrijk is voor iedereen.

Henrieke Schoonekamp

Blogs

Bij ‘het grote publiek’ is Henrieke bekend geworden door haar blogs. Vooral op ‘De kus van Lennart’ kreeg ze erg veel reacties uit zowel binnen- als buitenland. Op aangrijpende wijze vertelt ze over de manier waarop zij als Forensisch Rechercheur handafdrukjes van een overleden kindje veilig stelt vanaf een raam en daarbij ook een afdruk van het mondje van het kindje ontdekt.

Dit emotionele verhaal had tot gevolg dat ze duizenden mails en tweets ontving vanuit het hele land en meer dan 180.000 likes via Facebook en Twitter. Het werd ineens een trending topic. Henrieke kreeg allerlei mediaverzoeken; van de Telegraaf, de Gelderlander, Stentor, Libelle en aanbiedingen van radio en televisie.

De verkiezing

De prijs ‘Het Blauwe Hart’ staat in het teken van de kernwaarden van de politie: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. Het is een medewerker die het verschil weet te maken. Met een groot hart voor de zaak en voor de burger. Een medewerker die nét dat extra stapje zet als het nodig is en met creatieve oplossingen komt als de situatie daarom vraagt. Natuurlijk is de medewerker betrouwbaar, integer, moedig en verbindend, maar vooral ook gedreven en begaan, inventief en trots. Kortom: een medewerker met een blauwgeverfd vakhart.