Deventer – Op maandag 17 maart zijn drie mannen van 24, 25 en 41 jaar uit Weesp en een 54-jarige vrouw uit Deventer aangehouden bij een restaurant aan de Zwolseweg in Deventer. De vier worden ervan verdacht dat ze aan het eind van de middag een 52-jarige Deventernaar gijzelden in een auto.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat een man in een auto getrokken werd op de Midden rij in Deventer. Korte tijd later zagen surveillerende agenten de betreffende auto rijden. Omstreeks 18.00 uur stopte de auto op de parkeerplaats bij een restaurant aan de Zwolseweg.

Zowel de gegijzelde man als één van de gijzelnemers kwam uit de auto. Deze laatste vluchtte het restaurant in. Agenten ontfermden zich over het slachtoffer. Ook hielden zij twee mannen en een vrouw aan die nog in de auto zaten.

De 25-jarige man die het restaurant in vluchtte gaf zich kort daarop over. De vier mannen zijn overgebracht naar het arrestantencentrum. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld voorafgaand en tijdens de gijzeling. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Foto’s: Arjan Penning Fotografie