Regio-Vanaf 1 januari 2015 is er voor de regio IJsselland een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis IJsselland. Het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) zijn per die datum komen te vervallen.

Eén organisatie, één aanpak

Met de komst van Veilig Thuis IJsselland is er één advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat is prettig voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers van geweld én professionals die ermee te maken krijgen.
Veilig Thuis IJsselland wordt in opdracht van de 11 gemeenten in de regio IJsselland gerealiseerd door Kadera aanpak huiselijk geweld en Jeugdbescherming Overijssel (voorheen Bureau Jeugdzorg Overijssel).

Advies vragen of een melding doen

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Dan kunt u bellen naar het nieuwe landelijke telefoonnummer 0800 2000. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bellers van de oude telefoonnummers van het SHG en AMK worden na 1 januari doorverwezen of doorgeschakeld naar het nieuwe gratis 0800-nummer.

Was u in 2014 cliënt van het SHG of AMK?

Wie in 2014 cliënt was van het SHG (van Kadera aanpak huiselijk geweld) of het AMK (van voormalig Bureau Jeugdzorg Overijssel) heeft inmiddels een brief ontvangen waarin ze uitleg krijgen over wat er met de komst van Veilig Thuis IJsselland voor hen verandert.

Landelijke campagne Veilig Thuis

In de eerste week van januari 2015 besteedt de landelijke campagne ‘Het houdt niet op. Niet vanzelf’ in tv- en radiocommercials aandacht aan Veilig Thuis. Dan wordt ook het gratis landelijke telefoonnummer voor het publiek gelanceerd. Kijk voor meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl