Chris David (22) verdedigt dit seizoen de kleuren van Go Ahead Eagles. De creatieve middenvelder komt over van FC Twente en tekent voor twee jaar in Deventer.

David doorliep de hele jeugdopleiding van FC Twente. Met de beloften van die club werd hij in 2012 kampioen van Nederland. Dat wekte de interesse van menig club, waaronder van het Fulham van Martin Jol. Die club diende hij van 2013 tot 2015. In totaal kwam hij tot zes wedstrijden in het shirt van de Londenaren, waarvan één in de Premier League. Op 11 mei 2014 scoorde hij in de slotfase de 2-2 tegen Crystal Palace (zie videofragment hieronder). Afgelopen januari keerde de geboren Amsterdammer terug bij FC Twente.

“Ik ben ontzettend blij mezelf nu een Eagle te kunnen noemen”, vertelt Chris David. “In de gesprekken met de trainer en met Adrie Steenbergen werd meteen duidelijk dat mijn persoonlijke ambitie dezelfde is als die van Go Ahead Eagles: de stap maken naar de Eredivisie. Ik vind het ook heel belangrijk dat de club in mij gelooft. Ik sta echt te popelen voor de club te spelen.”

Adrie Steenbergen, RvC-lid technische zaken van Go Ahead Eagles: “Chris is een talentvolle speler, die barst van de ambitie. Hij ziet Go Ahead Eagles als een ideaal platform om zichzelf verder te ontwikkelen. Het eerste contact met hem stamt van begin dit jaar. Toen Türüc en Tanda vertrokken, hebben we het contact geïntensiveerd. Met deze transfer als mooi resultaat.”

davidDe komst van David valt samen met de oplevering van de vernieuwbouwde Adelaarshorst. Voor de tekeningen van de nieuwe tribunes liet architect Martin Kleine Schaars zich inspireren door Craven Cottage, de thuishaven van Fulham. Ervaringsdeskundige Chris David: “Ik zie de gelijkenissen goed terug, haha! Het ligt natuurlijk ook midden in de wijk en er is veel baksteen en zwart staal gebruikt. En natuurlijk de gable!”

Chris David sluit aanstaande maandag aan bij de training.