“Joey is een Deventer jongen in hart en nieren”, zegt technisch manager Dennis Bekking over de komst van de 26-jarige middenvelder. “Het is heel mooi dat hij bij Go Ahead Eagles terugkeert en samen met de club weer in de Eredivisie kan spelen.”

Ook Suk verheugt zich op zijn rentree in de Adelaarshorst en de hernieuwde kennismaking met de Eredivisie. “Ik kijk er echt naar uit om terug te keren bij Go Ahead Eagles en vind het mooi om samen met de club in de Eredivisie te spelen. Daar hoort Go Ahead Eagles ook thuis.” Suk kijkt bovendien uit naar het weerzien met de supporters in Deventer. “Ik heb altijd een speciale band met de fans gehad omdat ik zelf ook altijd supporter van de club ben geweest. Toen ik zelf in het eerste elftal mocht voetballen, was dat voor mij een droom die uitkwam. Geweldig om straks weer terug te zijn.”

Joey Suk, die als kind begon te voetballen bij Davo, debuteerde op 6 februari 2009 voor Go Ahead Eagles in de wedstrijd tegen FC Omniworld. Halverwege het seizoen 2012/2013 stapte hij over naar het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen, dat destijds op het hoogste Belgische voetbalniveau actief was. In de zomer van 2013 verkaste Suk naar NAC Breda, waarmee hij in 2015 naar de Jupiler League degradeerde. Vorig seizoen kwam de middenvelder 34 competitieduels (8 doelpunten) in actie voor de Bredanaars en liep hij met zijn team promotie naar de Eredivisie mis door in de finale van de Jupiler Play Offs op Willem II te stranden.